Писаха петица на данъчните в Стара Загора

14:35, 26 юни 15 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със средна оценка Много добър (5) е оценена работата на старозагорските данъчни служители, съобщиха от местния офис на Националната агенция за приходите.

Проучването на за качеството на обслужване се провежда за шеста поредна година. В него са се включили над 84 представители на малкия и среден бизнес: собственици на фирми, управители, счетоводители и упълномощени лица.

Основната цел на анкетата е да проследи нивото на информираност на бизнеса, степента на удовлетвореност на клиентите от предоставените услуги, условията за обслужване, основните канали за получаване на информация, причините за срещнати затруднения, процента на потребителите на Е-услугите предлагани от НАП. Дадена е и възможност на бизнеса за предложения за подобряване на дейността на офиса за обслужване в Стара Загора.

 Работата на служителите е оценявана по 7 конкретни критерия. Над 30% от анкетираните са изразили мнение и са предложили препоръки за подобряване на дейността.

Качеството на работа на служителите е оценено с петица по критерии за качество, бързина, компетентност, учтивост, среда на обслужване и удобно работно време. Трудностите, които срещат анкетираните се дължат най-често на честата промяна в законодателството, както и липсата на държавна подкрепа към малкия и среден бизнес. Клиентите все още срещат затруднения при разчитането на информацията съдържаща се в данъчно-осигурителната им сметка, както и при попълването на някои документи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама