БСП: България ще понесе нови загуби от превръщането й в прифронтова държава

15:14, 26 юни 15 / Политика 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Българската социалистическа партия, БСП-Лява България има ясна позиция от февруари относно разполагане на военна техника в България във връзка с кризата в Украйна. Още тогава ясно заявихме, че нито българските граждани приемат, нито българските интереси налагат разполагането на военна техника”, заяви от парламентарната трибуна председателят на групата Михаил Миков.

Според социалистите правителството, „влизайки в тайни договорки, които целят да свалят отговорността от него за това решение, връщайки се назад в миналото относно общите ни споразумения за членство в Атлантическия съюз, не информира българското общество за това какво се случва по отношение на разполагането на техника в контекста на плановете, свързани със ситуацията в Украйна.

Той обясни, че БСП не е против отношенията със САЩ, но „отношения на равноправна основа, на ясна основа, при отчитане на взаимните интереси, при отчитане на това, че в тази ситуация България ще понесе нови загуби от превръщането й в прифронтова държава“. Той прогнозира и допълнително усложняване на отношенията с Руската федерация.

Според социалистите е необходим отговорен диалог, в който и правителство, и опозиция, и всички извънпарламентарни политически сили трябва да гледат на първо място едно – интересите на България в сложната обстановка, която днес съществува на границите на ЕС и в Близкия Изток”.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама