"Ботев" (Пловдив) на финал на републиканското първенство при набор 96

15:25, 26 юни 15 / Любопитно 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Ботев" (Пловдив) е на победа от титлата в републиканското първенство при набор 96, съобщиха от клуба. 19-годишните "канарчета" се класираха за финалната среща след равенство 2:2 като гост на връстниците си от "Черно море" в мач-реванш от полуфиналната фаза.

Ремито край Аспаруховия мост в морската столица бе напълно достатъчно за момчетата на Иван Кочев, след като в първата среща "жълто-черните" се наложиха с 2:0 и с общ резултат от 4:2.

Двубоят стартира нервно, но само четвърт час след неговото начало Емил Камберов наклони везните в полза на пловдивчани с великолепно изпълнение. "Деветката" на Ботев изпрати топката под напречната греда с топовен шут от дистанция за 0:1. Младите "канари" пропуснаха да откажат противника още преди почивката след пропуски пред вратата на "моряците" направиха Наско Милев и Виктор Пенчев.

Пропуските подействаха мотивиращо на домакините и въпреки, че бяха изправени пред сложната задача да отбележат 4 безответни гола, "зелено-белите" се върнаха в мача с гол от дузпа на Кристиян Пешков в 38-ата минута.

В 60-ата минута Наско Милев получи нов шанс да реши сблъсъка, но пропусна очи в очи със стража на домакините. Две минути по-късно интригата на стадион "Корабостроител" в морската ни столица се завърна с пълна сила. Домакините стигнаха до обрат в резултата след попадение на Валентин Йосков, който се разписа с атрактивна задна ножица за 2:1.

Само три минути по-късно вратарят Мартин Димитров се превърна в герой за "канарчетата". След продължителна атака играч на домакините остана сам срещу Димитров и стреля мощно, а стражът на "жълто-черните" с великолепен рефлекс изби кълбото. 

В 80-ата минута Наско Милев направи непростим пропуск пред вратата на Черно море. Радослав Апостолов пусна извеждащ пас към Милев, който бе останал непокрит срещу вратаря на "моряците" и стреля, но прати кълбото в тялото му, а защитник изби топката от голлинията. 

В 86-ата минута Виктор Пенчев сложи точка на спора. Синът на Петър Пенчев получи топката на границата на наказателното поле и с премерен удар оформи крайното 2:2.

Финалът за републиканското първенство при набор 1996 между "Ботев" (Пловдив) и Локомотив (София) ще се играе на градския стадион в Севлиево. Битката за трофея е на 30-и юни и е с начален час 18.00 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама