Дъждът може да провали международен фолклорен фестивал в Борисовата градина

15:40, 26 юни 15 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази вечер в 19:30 ч. лятната сцена в Борисовата градина ще стане арена на фолклорни традиции от целия Балкански полуостров. В Международния фолклорен фестивал „Витоша“ ще се включат състави от България, Литва, Турция, Грузия и Сърбия.

Над 300 участници ще покажат автентични носии, традиции и песни от своя фолклор. Организатор на събитието е район „Витоша“.

Броени часове преди мащабния празник кметът на района Валери Йорданов и част от участниците се срещнаха с кмета на София Йорданка Фандъкова, предаде репортер на София Topnovini.bg.

„Преди да дойдем в общината, запалихме по една свещичка, за да се помолим да не вали довечера, защото това ще провали целия празник“, каза с надежда Йорданов.

От своя страна Фандъкова приветства участниците и им пожела хубаво времe.

„Разгледайте града ни, защото е много красив. Има много исторически забележителности. Ще се помолим и ние да има слънце, за да може да се разходите. Посетете и хубавите ни ресторанти“, каза на гостите Фандъкова.

Тя раздаде подаръци на участниците, които бяха дошли да се снимат с нея. От своя страна те също бяха донесли дарове за общината от своите държави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама