Полковник Пламен Богданов е новият началник на НВУ "В. Левски"

17:02, 26 юни 15 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полковник Пламен Богданов сменя от поста бригаден генерал Тодор Дочев, който днес бе повишен в звание генерал-майор и ще ръководи от 30 юни Военната академия "Г. С. Раковски". Сдаването и приемането на длъжността "Началник на НВУ "Васил Левски" е определено с Указ на президента Росен Плевнелиев.

На ритуала в Дома на културата във военния университет присъства и заместник министърът на отбраната Орхан Исмаилов. "Днес е важен ден за всички в НВУ. Смяната на началника на университета е значим ритуал, олицетворение на приемствеността", заяви Орхан Исмаилов. "За мен е чест и гордост да участвам в този ритуал и изказвам благодарност към досегашния началник на НВУ Тодор Дочев, който стабилизира финансово университета и Факултет Авиационен", допълни заместник - министърът.

"Назначението му във Военната академия е естествено продължение на кариерата му, която е свързана с висшето офицерско образование.  Той предстви новият началник на НВУ полковник Пламен Богданов. За мен прекрачването на прага на училището е като влизане в храм, защото знам че нашият народ обича училището и образованието, без което няма развитие", каза в словото си новият началник на НВУ.

Кметът Даниел Панов благодари на генерал-майор Тодор Дочев за съвмествната им работа и най-вече помощта, която военния университет оказа при наводненията на 19-ти юни 2014-та. "Поради това във Велико Търново нямахме жертви", каза  градоначалникът. Преди церемонията по сдаване и приемане на длъжността Тодор Дочев поднесе цветя пред паметника на възпитаниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама