България остро осъжда терористичните атаки в Кувейт и Тунис

18:15, 26 юни 15 / Политика 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Остро осъждаме терористичните актове от 26 юни в джамията „Имам Ал-Садик” в Кувейт и хотелски комплекси в гр. Сус, Тунис, довели до смъртта на общо над 40 и раняването на много други цивилни граждани по време на петъчната молитва в кувейтската столица и в резултат на терористичното нападение в туниския курортен център", се казва в изявление на пресцентъра на Министерството на външните работи.

"Поднасяме своите най-искрени съболезнования на семействата на загиналите и ранените и изразяваме дълбокото си възмущение от използването на агресия. Убийството на невинни хора не оправдава каквито и да било цели и политики.

Изразяваме надежда, че гражданското общество в страните от региона на Близкия изток и Северна Африка ще намери съпротивителни сили за противодействие на разпространението на терористичната и радикална философия на групировки от рода на „Ислямска държава” и „Ал-Каида”", допълват още от МнВР.

"Изразявайки солидарността си към кувейтския и туниския народи, призоваваме всички сили участници в политическите процеси в страните от региона да мобилизират целия си наличен ресурс в името на възстановяването на стабилността и сигурността във всички конфликтни точки, източник на напрежение".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама