Реформаторите са все по-далеч от обща кандидатура за кмет на София

18:45, 26 юни 15 / Политика 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няколко седмици след лансирането на идеята от Движение „България на гражданите“ Соломон Паси да бъде номиниран за кмет на София отговорът на партньорите им ДСБ не закъсня.

Тогава народния представител Атанас Атанасов определи ситуацията с думите, че „при Соломон Паси се търси работа на човека, а не човек за работата". Според депутатът от Реформаторския блок единият вариант за кмет е депутатът и дългогодишен общински съветник Вили Лилков.

Кандидатурата на Лилков ще бъде обявена утре, когато ДСБ-София ще обяви листата си за предстоящите местни изобир на 25 октомври, съобщава „Дарик“.

„Нека всяка партия от блока номинират свои кандидати за кметове, а след това всички заедно да отсеем най-добрите“, каза пред София Topnovini.bg Димитър Делчев от РБ.

„Вили Лилков е сериозна кандидатура“, каза от своя страна реформаторът Мартин Димитров.

По думите му Лилков е компетентен и отдаден на работата си. Има и сериозен опит в столичния общинския съвет, като е получил сериозен преференциален вот на последните парламентарни избори. „Нека все пак изчакаме и да видим, дали ще бъде номиниран“, посъветва Димитров.

Народните представители от блока са категорични, че няма напрежение в коалицията и заявяват желанието си да се явят с общи кандидатури на предстоящите местни избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама