Деца се запознаха с вредите от наркотиците отблизо (снимки)

23:16, 26 юни 15 25 552 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Психолози запознаха деца с вредите от употребата на наркотични вещества за четвърта поредна година в Деня на отворените врати в столичния Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите. 

Събитието е по случай Международния ден за борба със злоупотребата и незаконния трафик на наркотици, а посланието, което излъчва е под надслов „Да развием своя живот, общност и личност без наркотици“. То е финансирано от бюджета на Превантивно-информационният център по проблемите на наркоманиите - София, отпуснат от Столична община.

Дневният консултативен център за деца, юноши и родители към Превантивно-информационният център по проблемите на наркоманиите е създаден по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, като страни донори по проекта са Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия.

Изложба на фотографии и рисунки, графити, кръстословица с томбола, прожекция на късометражни филми с разнообразна тематика бяха част от програмата на събитието.

Идеята на Деня на отворените врати е да се привлече вниманието върху проблема с наркотиците, който става по-обезпокоителен с всяка изминала година и да накара хората да се замислят за здравословното състояние, личностното израстване и социалния статус, които се ощетяват с използването на наркотични вещества.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама