В Свиленград откриха изложба на художнички от Узункьопрю

06:45, 02 юли 15 / Култура 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изложба от 60 картини маслена живопис и графика, нарисувани от жени от турската община Узункьопрю, бе открита в Арт галерия - Свиленград. Събитието е в рамките на проект „Подкрепа за социални групи в неравностойно положение в трансграничния регион Свиленград-Узункьопрю”, финансиран по програмата за предприсъединителна помощ България-Турция. Проектът се изпълнява в партньорство между Община Свиленград и Община Узункьопрю и е на стойност 354 142 евро.

Изложбата е част от така наречените меки мерки по проекта и има за цел да даде възможност на местното население да се докосне до една малка част от турската култура и изкуство. Турските художнички са любителки и рисуването им е като хоби за свободното време.

Общината в Узункьопрю им е предоставила ателие, където се събират, за да рисуват. Творбите си излагат в Общинската художествена галерия на Узункьопрю.

На откриването на изложбата присъстваха кметът на Свиленград Георги Манолов и кметът на Узункьопрю Енис Ишбилен, жители на Свиленград, гости от турската община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама