Кристин Лагард: Облекчаване на дълга на Гърция - след реформи

11:15, 02 юли 15 / Свят 25 219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Директорът на МВФ Кристин Лагард предупреди, че Гърция първо трябва да направи реформи и тогава ще може да се говори за облекчаване на дълга й. В интервю за „Ройтерс“, само ден след като страната стана първата в света, която не плати навреме вноската си към фонда, Лагард посочи, че не критикува директно премиера Алексис Ципрас, но смята, че Гърция е била на път да се възстанови, преди на власт да дойде лявото правителство на СИРИЗА.

Гърция преговаря с кредиторите си за облекчаване на дълга вече месеци, като се опитва до постигне споразумение „пари срещу реформи“. В неделя обаче гърците ще гласуват на референдум дали приемат условията на заемодателите.

"Мисля, че е в ход демократичен процес, който, да се надяваме, ще доведе до повече яснота, по-малко несигурност за това какво е решението на гръцкия народ и какъв е авторитетът на правителството", коментира Лагард по повод допитването в неделя.

Тя отказа коментар по последното предложение на Атина с аргумента, че са получили толкова много „последни предложения, „които самите те потвърждаваха, отхвърляха, променяха, допълваха в течение на последните няколко дни, така че не е много сигурно къде точно стои последното предложение".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама