Социалистите в "Източен" номинираха Гергов за кмет на Пловдив

12:13, 02 юли 15 / Политика 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на БСП в област Пловдив - Георги Гергов, е кандидатът за кмет на Пловдив, излъчен от социалистите от район "Източен". Това стана ясно след провелата се късно снощи районна конференция, съобщиха от пресцентъра на БСП - Пловдив. Заедно с Гергов за кандидат е номиниран и лидерът на групата на БСП в Общинския съвет Николай Радев. На заседанието е избран и кандидат за кмет на район "Източен" - Йордан Василев, 31-годишен компютърен инженер.

Василев е направил силно впечатление с ясна платформа, основана върху пет приоритета, обединени под мотото "Източен също е Пловдив".

"Този пловдивски район е съставен от четири микрорайони – "Каменица", "Гладно поле", "Изгрев" и "Столипиново". Само последният обаче допринася за лошата слава на "Източен", асоцииран с престъпност, наркотици и търговия с плът. Моята цел като кандидат е да предизвикам дебат, а по-късно като кмет да се преборим с лошия имидж и проблемите, натрупани в годините", изтъкна Йордан Василев.

Той представи пет стъпки за постигане на заявената цел - осигуряване на сигурност и защита на личната собственост, изготвяне на стратегия за квартал "Столипиново", достъпна и компетентна администрация, подобряване качеството на живот чрез възстановяване и поддържане на зелените площи и детските площадки в междублоковите пространства, подобряване на пътната инфраструктура и възстановяване функционирането на подлезите по бул. "Мария Луиза" и бул. "Цариградско шосе" с денонощна охрана.

Йордан Василев има и идея за въвеждането на еднопосочно движение в малките вътрешноквартални улици, за да се освободят тротоарите от автомобили и да се изградят нови паркоместа.

До 20 дни кандидатът социалист ще приключи с анкета сред жителите на района, от която ще се видят останалите проблеми и тревоги на пловдивчани от "Източен". В заключение Йордан Василев очерта и план-програма на районния предизборен щаб, който самият той ще ръководи. За активната работа на терен той разчита на десетгодишната си практика в партийната структурата, на личните си качества, формирани в бизнеса, който развива като собственик на фирма в сферата на високите компютърни технологии, и на вдъхновението, което му носят съпругата, дъщеричката и синът му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама