Теодор Ролев: На изборите ще се явя като независим кандидат за кмет на Разград

13:56, 02 юли 15 / Политика 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съветник от „Синята коалиция” Теодор Ролев обяви на пресконференция днес кандидатурата си за кмет на Разград. Той ще се яви на местните избори на 25 октомври като независим кандидат, издигнат от инициативен комитет.

Ролев посочи, че датата на обявяването на кандидатурата му е избрана неслучайно. Тя е точно четири месеца преди евентуалния с оглед на резултатите от последните местни избори задължителен балотаж за  кметския пост на община Разград .

„Правя това лично, защото съм убеден, че отговорността е нещо персонално, а да управляваш община Разград е огромна отговорност, която трябва да умее да носи всеки един, който заема такъв пост”, коментира Ролев. Той отбеляза, че не се крие зад партия, не се явява и като посочен от партийни величия, а застава пред съгражданите със своето име, с опита и уменията си. Ролев каза още, че е готов да работи за подобряване на живота на съгражданите си, защото според него в Разград не се живее добре. По думите му показателен за това е фактът, че според справка на ГРАО за последните 15 години населението на града е намаляло с повече от 10 000 човека или 1/5 от живеещите по настоящ адрес.

Ролев е на мнение, че причината хората да напускат града като природно бедствие се корени в управлението. „Смятам, че БСП в непрекъсната колаборация с ДПС през последните 20 години като бедствие изсмуква ресурсите на град Разград, назначавайки по партийно-роднински принцип на всевъзможни постове хора без нужната компетентност”, каза още общинският съветник. Той счита също така, че управлението на кмета Денчо Бояджиев, подкрепен от БСП и ДПС е причината толкова много хора  в активна възраст да напускат града ни. „Ето затова на нас хората, останали да живеем в града, въпреки това лошо управление ни е нужна промяна, която ще смени модела на управление”, коментира Ролев.

Бизнесменът и общински съветник заяви, че кандидатурата му за кмет на община Разград е поставена с лице към хората на града, които истински желаят партийно-роднинския модел в управленито на общината да бъде заменен от едно честно и компетентно управление, управление, което по-ефективно да изразходва обществените средства. Той добави, че ще предложи работещи формули и решения за проблемите на Разград и ще реализира идеите си. Категоричен бе, че ще разчита на подкрепата на хората, които желаят промяна в модела на управление в града и общината, но ще приеме и подкрепа от политическите партии, които споделят мението му за радикална реформа, с изключение на партиите, които са управлявали през последните 20 години в Разград - БСП и ДПС.

Той представи и част от инициативния комитет за издигане на кандидатурата му с председател адвокат Ивелина Игнатова и членове - музикантът Йовчо Ковацалиев и бизнесмените Мартин Нешев и Недялко Неделчев, като в него ще се включат още членове.

Теодор Ролев обяви и първото конкретно предложение, по което вече е започнал да работи - намирането на сграда на ПМГ“Акад. Никола Обрешков“. Той вече е провел разговори с началника на кабинета на министър проф. Тодор Танев и началника на Регионалния инспекторат по образованието Атанас Дончев. Предложението му е  да бъдат обединени двете гимназии - ПГТС "Христо Смирненски" и ПТГ "Шандор Петьофи", за да се освободи сграда за Математическата гимназия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама