Близо 270 000 туристи са посетили Бургаска област през юни

17:04, 02 юли 15 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През месец юни 2015 г. на територията на Бургаската област са обслужени 267 529 туристи, като в това число са и руските граждани, които са закупили недвижими имоти. Това показват данните на Бургаската регионална туристическа камара (БРТК). Спрямо месец юни 2014 г. спадът е от 21%, но ако се извадят собствениците на имоти понижението възлиза на повече от 32%.

Ръстове за месец юни бележат Естония: 57%; Нидерландия: 27%; Швейцария: 16.60%; Унгария: 16%; Полша: 15.50%; Ирландия: 9%; Словакия: 8%; Финландия: 5%.

Пазарите, които бележат спадове през миналия месец спрямо същия период на 2014 г. са Люксенбург, Литва, Русия, Австрия, Норвегия, Беларус, Швеция, Франция, Германия, Литва, Чехия, Латвия.

Прогнозите на БРТК за настоящия месец юли са, че ситуацията на пазарите ще се запази същата, както през юни.

От туристическата камара за пореден път казват, че за да излезем от възникналото положение е необходима масирана реклама на вътрешния пазар; преки контакти на българските туроператори с немски, английски и руски техни колеги за предоставяне на нашите оферти за техните туристи, които се пренасочвани от Тунис към други дестинации; качествено разнообразяване на услугата „ол инклузив”; предлагане на маркови напитки; сигурност, внимание и топлота към всеки турист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама