Нов парк изграждат в Казанлък

07:07, 03 юли 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започва изграждането на нов парк на площ от 2.5 дка в кв. „Васил Левски“, съобщиха от община Казанлък. Той ще е между блоковете с номера 1, 4 и 5. От построяването на жилищните блокове в квартала преди 40 години до днес не са извършвани дейности по поддръжка и облагородяване на терена в жилищния комплекс. Предложението за промяна на градската среда в района дойде от живеещите там на  поредица от срещи с кмета на община Казанлък и общинското ръководство.

В момента Общинското предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“ изгражда парка с места за отдих, алеи, зелени и цветни градини и детска площадка. Ще бъдат засадени нови дървета, подходящи за градската среда. Заедно с това се подменят старите тротоари, поставят се нови бордюри, изграждат се предблокови градинки и паркинги. Ревизират се дъждоприемните шахти и се подменят с нови, тъй като години наред е имало проблеми с отводняването. След това ще бъдат асфалтирани и улиците.

Община Казанлък осигури държавни средства за реконструкция на водопровода в кв. „Васил Левски“. Средствата за реконструкцията  са в размер на 685 хил. лв. и са целева субсидия, предоставена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството на Община Казанлък. Те трябва да бъдат усвоени до декември 2015 г. Водопроводните трасета, където ще бъде извършена реконструкцията, са три. В момента тече процедура  за избор на изпълнител.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама