Забавиха ремонта на психиатричната болница в Шумен

07:23, 03 юли 15 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонтът на част от сградата на психиатричната болница в Шумен се забави и не приключи в предварително обявения срок – краят на юни, съобщи директорката на лечебното заведение д-р Нели Николова.

“В хода на строителните дейности стана ясно, че се налага допълнително укрепване на постройката с колони, които да подсилят конструкцията”, уточни д-р Николова.

Сега се прави външната изолация на сградата, след това ще се довърши покривът, който вече е с готова дървена част. Изцяло се подменят ВиК и ел. инсталацията.

Очаква се ремонтът да приключи до 15 юли.

До края на юли районът около сградата ще бъде разчистен и обновен, като това ще бъде свършено от Областната администрация. Зам.-областният управител Петко Шаренков пое този ангажимент, когато започна ремонтът, уточни д-р Николова.

След това диагностично - консултативното отделение ще се премести в обновената сграда и от началото на септември ще приема пациенти.

Ремонтът на сградата, която се намира в двора на МБАЛ- Шумен започна през март с пари отпуснати безвъзмездно от Японското правителство - 158 800 лв.

Помещенията, в които се заверяваха медицинските свидетелства са строени в началото на миналия век и от години са в окаяно състояние, сградата е амортизирана и бе затворена защото станала опасна за работещите там, а и за посетителите, припомнят от ръководството на болницата.

В последните 5 години те търсили възможности за финансиране и многократно кандидатствали с проекти пред различни институции. Проектът за безвъзмездна помощ от японското правителство бе подписан миналия септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама