Приемат документи за общинския фонд "ин витро" в Попово ежемесечно

07:31, 03 юли 15 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всеки месец до 20-то число в Попово ще приемат документи за отпускане на средства от общинския фонд "ин витро". От местната администрация обявиха, че временната комисия при Общински съвет, която отговаря за процедурата за финансово подпомагане на брачни и извънбрачни двойки с репродуктивни проблеми приема заявления в деловодството в Центъра за информационно обслужване на населението в Община Попово.

Консултации за желаещите се дават след предварително записване на тел.: 4-00-32.

Според Правилника за отпускане на пари от местната хазна за зачеване всяка двойка може да получи не повече от 1 000 лева в рамките на календарната година. Освен от общинския бюджет средства могат да се набират и чрез публични финансови програми и проекти, дарителски и благотворителни кампании.

За да бъдат финансирани кандидатите трябва да са пълнолетни български граждани, притежаващи постоянен и настоящ адрес на територията на Община Попово през последните три години и да са завършили поне основно образование. Те могат да са брачни и извънбрачни двойки, което се удостоверява с копие от удостоверение за сключен граждански брак, а при извънбрачни двойки, с декларация нотариално заверена за общ постоянен или настоящ адрес на заявителите.

Кандидатите не трябва да имат задължения към Община Попово и данъчни задължения към държавата. Необходимо е също така да са с непрекъснати здравноосигурителни права и да не са поставени под запрещение или осъждани за престъпление от общ характер освен ако са реабилитирани. 

Трябва да е налице доказан стерилитет, независимо женски или мъжки, лечим единствено с методите на ин витро. Всичко това трябва да е доказано със съответните документи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама