Откриват пясъчния фестивал в Бургас

07:42, 03 юли 15 / Любопитно 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С нестандартен шоу спектакъл тази вечер се открива Фестивалът на пясъчните скулптури в Бургас. Вратите на станалото традиционно изложение ще се отворят за посетители в 21.30 часа.

За поредна година бургазлии и гостите на града са добре дошли на церемонията при вход свободен. Присъстващите ще се пренесат в атмосферата на най-дивите и екзотични места по света. Тук фотоапаратът е задължителен аксесоар. Една от изненадите на откриването е специално подготвен за фестивала таймлапс филм, чрез който за първи път ще бъде показано цялостното изграждане на фестивала, детайлите при строежа на фигурите и самите майстори на пясъчното изкуство.

"На сафари с фотоапарат" ще даде възможност на малчуганите от всички възрасти да влязат в ролята на скулптори.  Това ще се случи в специално организирани школи, в които децата ще работят заедно с авторите на част от фигурите. Професионалистите ще  разкриват  тайните във ваенето на фигури от пясък и ще предадат опита си в това изкуство. Забавните занятия ще се реализират всяка събота от месец юли.

Тазгодишното издание на фестивала е осмо поред. Темата "На сафари с фотоапарат" показва мащабни фигури на най-интересните представители на фауната: кенгуру, африкански слонове, лемури, лъвове, папагали, фламинго и лешояди. Това са само малка част от десетките животни, които ще "дебнат" своите посетители на пясъчния фестивал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама