Представят инициативата „Транспортни връзки по р. Дунав” в Гюргево

07:50, 03 юли 15 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Гюргево е откриването на инициативата „Транспортни връзки по р. Дунав ”Изграждане на транспортна инфраструктура по Долен Дунав. Предложение за EFSI-Fond - Европейски фонд за стратегически инвестиции - 2015. Мястото на провеждането е Дружество „Обединени за Гюргево". 

Откриване на събитието от Магистер Юрген Айзеле от Технологичен Център София по програма е в 12:00 часа. Приветствие от председателя на организацията- домакин и Българо-Румънската депутатска работна група представлявана от инж. Флориан Николае, депутат от Румънския Парламент.

След това ще има представяне на инициаторите на „Транспортни връзки по р. Дунав”: Петър Лангер от Съвета на Дунавските Градове и Региони в Улм (Германия). Позиция по темата ще представят 19 кмета от България и Румъния относно инициативата „Транспортни връзки по р. Дунав”.

За 14:00 часа е планирано обсъждане и приемане на декларация „Транспортни връзки по р. Дунав”. Приемане на решение за план за действие за периода юли 2015 – март 2016 г, както и избиране на делегация, която ще посети и представлява инициативата пред Комисията на ЕС, съобщават още организаторите на събитието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама