"Трубадур" от Верди оглася Античния театър в Пловдив

08:07, 03 юли 15 / Култура 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С постановка на "Трубадур" от Верди продължава програмата на Opera Open 2015 в Пловдив. Представлението е довечера от 21 часа на Античния театър.

Спектакълът е съвместна продукция на Операта в Бургас и Пловдивската опера. На диригентския пулт ще застане маестро Иван Кожухаров, а режисурата, сценографията и костюмите са дело на Иван Савов. Заедно с "Риголето" и "Травиата", "Турбадур" принадлежи към великата оперна триада на Верди.

Историята на Граф ди Луна и неговия отдавна отвлечен брат - трубадура Манрико, ще бъде пресъздадена от силен състав оперни изпълнители. В ролята на старата циганка Азучена, която  отглежда Манрико като син, защото погрешка вместо него убива собственото си дете, се превъплъщава мецосопраното Даниела Дякова. Певицата е гастролирала на сцените на престижни оперни театри в Австрия, Чехия, Унгария, Полша, Италия, Германия, Франция, Испания, Белгия, Холандия, Дания, Китай, Тайван, Япония.

В ролята на трубадура Манрико ще влезе солистът на Софийската опера Даниел Дамянов. Пловдивската публика познава тенора и от участието му в спектакъла "Полетът на Валкюрите" през 2014 заедно с Елизабет Стрид.

Образа на избраницата на Манрико - придворната дама Леонора, пресъздава драматичното сопрано Йоана Железчева. Изпълителката участва в множество продукции в България и като гастролираща артистка в Европа, за което получава ласкави отзиви от взискателната музикална критика. Граф Ди Луна ще бъде изпълнен от баритона Марян Йованоски, а неговия началник на стражата и приближен - от баса Делян Славов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама