Министър Лиляна Павлова открива обновения център на Русе

08:12, 03 юли 15 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова е на посещение в Русе днес, 3 юли. От 11.30 часа тя ще открие официално проект „Благоустрояване и достъпна градска среда на централна градска зона – участък от ул. „Александровска“, площад „Батенберг“ и прилежащите пространства“,  финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“  2007-2013 с над 5.4 млн. лв.

В рамките на посещението си министър Павлова ще инспектира и изпълнението на други проекти, финансирани по Оперативна програма „Регионално развитие“ и Програмите за трансгранично сътрудничество, съобщават още от пресцентъра на МРРБ. 

Сред дейностите и постигнатите резултати е реконструиране на централната улица "Александровска" и прилежащи терени в учасъка от пл. "Свобода" до пл. "Батенберг", оформени са пешеходни зони с настилка от вибробетонни плочи в различни цветове, рехабилитирана е и улицата за автомобилно движение.

Реконструирани са дъждоприемните решетки, както и градината на пл. "Батенберг", където е изградена автоматизирана система за напояване на зелените площи. Освен това е реконструиран фонтана пред Регионалния исторически музей, изградени са два нови - на пл. "Хан Кубрат" и на пл. "Елиас Канети", подменени са стълбовете за улично осветление с нови с освет. тела тип фенери, монтирано е ефектно осветление на някои от местата по трите обновени площади.

За охраната в обновената част от центъра на Русе пък помагат и допълнително монтираните 25 камери.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама