Великотърновският музей с престижна награда от Първия национален преглед на музейния плакат

08:37, 03 юли 15 / Култура 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалният исторически музей във Велиико Търново получи престижна награда от Първия национален преглед на музейния плакат в Смолян. Отличието – втора награда е за „Рекламен плакат на музей и/или за постоянна експозиция“.

Първо място в тази категория не е присъдено, уточняват от културнат институция. Националният преглед на музейния плакат е конкурс за съвременни  рекламни визуални послания на музеи, техните експозиции и изложби.

Организатори са Регионален исторически музей „Стою Шишков“ - Смолян, Факултет за приложни изкуства на Националната художествена академия, Община Смолян, Областна администрация Смолян, Министерство на културата на Република България. Плакатите са оценявани от авторитетно жури с председател проф. Димитър Серезлиев от Националната художествена академия.

В конкурса музеят участва  с плакат „Гробницата на тракийския династ“ за постоянната експозиция на тракийското съкровище от село Големаните.

Автор на проекта и изпълнението на плаката е гл. ас. д-р Пламен Събев, експерт в Регионален исторически музей - Велико Търново.

В плаката са визуализирани най-емблематичните артефакти от експонираното в Археологическия музей погребение от Големаните – златния нагръдник,вазата с дионисиеви сцени и пръстена на тракийския династ, които дискретно се отразяват на златен фон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама