Свободни места има във всички училища в Добрич и след второто класиране

09:00, 03 юли 15 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Резултатите от втори етап на класиране за паралелките с държавен план-прием  след завършен седми клас вече са обявени на сайта на Министерството на образованието  на сайта http://7klas.mon.bg. Днес те ще бъдат обявени и в основно училище “Христо Смирненски” в Добрич и в Регионалния инспекторат по образование, съобщиха от РИО-Добрич.

Проверката в сайта става с въвеждане на ЕГН и входящ номер, за учениците, които кандидатстват в региона, в който са положили изпити. А за тези, които са кандидатствали за други региони, в които не са полагали изпити, проверката става с ЕГН и избор на регион.

Приетите на втори етап на класиране ученици трябва да се запишат в училищата, в които са приети, от 6 до 8 юли, включително. Обявяването на незаетите места след втория етап на класиране ще стане  9 юли. Тогава ще станат ясни и свободните честа след втория етап на класиране, обясни за Topnovini.bg Любомир Тодоров – началник на отдел в инспектората. Той обясни, че незаети места след втория етап на класиране ще има във всички учебни заведения, включително и сред елитните. Възможно е нови паралелки да се окажат с недостатъчен брой записали се ученици. Възможно е за тях да не се стигне до закриване, а да се обединяват специалности или да се сформират маломерни паралелки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама