Соломон Паси: Приятелството с НАТО не означава, че сме враг на Русия

09:01, 03 юли 15 / Политика 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Приятелството с НАТО не означава, че сме враг на Русия", заяви в ефира на bTV министърът на външните работи в кабинета "Сакскобургготски" Соломон Паси. Неколкократно той посочи, че когато говорим за военна техника на НАТО, не трябва да я възприемаме като "чужда", а като "съюзническа".

И запита реторично: "Когато се ожените, парите на жена ви чужди пари ли са или са общи?", като допълни, че "имаме прекрасни предбрачни договори с НАТО". Паси заяви още, че според тези споразумения може да имаме и 1 000 танка на наша територия и призова: "Пратете ни не 14, а 1 400 танка". Според него това ще донесе голямо спокойствие на българина.

В коментар относно изказване на президента (2002 - 2012 г.) Георги Първанов, че танковете ни правят мишена, Паси посочи, че приемането, че липса на техника те прави сигурен, е "принципна грешка". "Наистина е по-добре "танковете да дойдат", каза той.

Бившият вътрешен министър бе категоричен, че НАТО трябва да покаже воля и сила. "Преди дни "Интерфакс" пусна едно съобщение, че генералната прокуратура на Русия проверява дали прибалтийските държави са се отцепили по законен начин от СССР. "Това е новина, която ще доведе до Breaking news след няколко месеца. Тя ще установи, че не са се отделили по законен начин и Москва има право да нахлуе там. Ако НАТО не покаже своята воля, опасността е реална", каза той.

Паси коментира и темата с предстоящите избори за кметове. В отговор на въпрос дали ще се кандидатира за кметския стол в София, той заяви: "Не сега". И благодари на председателя на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева за номинацията.

Той заяви, че на този етап Реформаторския блок се справят с реформите, но "има какво да се желае с публичното говорене".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама