Русе отново посреща атрактивните сблъсъци между най-добрите по плажен футбол у нас

09:17, 03 юли 15 / Спорт 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русе е домакин на първата квалификация за тазгодишното първенство по плажен футбол у нас. Това реши на свое заседание комисията по плажен футбол, която утвърди програмата и календара за провеждането на Държавния шампионат по плажен футбол на България за сезон 2015 година.

В първенството участие ще вземат десет клуба от страната, които редовно са подали своите документи и са платили в срок таксата за участие в шампионата. Регламентът предвижда тимовете да играят на по две квалификации, а най-добрите шест от тях ще спорят в Суперфинала за титлата на страната, който ще се състои във Варна между 4-ти и 6-ти септември.

Бронзовият медалист от 2012 и 2014 г. ФК "Русе" попадна в предварителна група „А“, срещите от която ще се състоят между 3-ти и 5-ти юли на "Арената за плажни спортове" в с.к. "Ялта" в Русе. Съперници на домакините са отборите на "Спартак" Варна, МАГ Варна, "Тича" Долни Чифлик и "Заря" Цар Самуил. В група „Б“, срещите от която ще се играят в София между 17-ти и 19-ти юли са съставите на "Одесос" Варна, "Вяра, Надежда и Любов" Варна, КПФФ МВР София, "Искър-2008" София и "София Спорт" София.

В тези първи две предварителни групи отборите играят всеки срещу всеки, след което за третия турнир в Шкорпиловци се разпределят на две. Първите три отбора от групи „А“ и „Б“ формират първа шестица, а четвъртите и петите втора четворка. Резултатите от груповата фаза в Русе и София се запазват и в Шкорпиловци първите три от група „А“ играят срещу тези от група „Б“, след което се прави крайно класиране в шестицата. Първите пет отбора добиват право на участие за Суперфинала на Държавното първенство, а шестия играе среща-квалификация срещу победителя в баражите между отборите заели четвърто и пето място, които ще играят "на кръст".

Програма за Група „А“ гр. Русе:

03 юли (петък)

17:30ч. Русе – МАГ

18:30ч. Спартак – Тича

04 юли (събота)

10:00ч. Спартак – Заря

11:00ч. Русе – Тича

16:30ч. МАГ – Заря

17:30ч. Спартак – Русе

18:30ч. МАГ – Тича

05 юли (неделя)

10:00ч. Заря – Русе

11:00ч. Спартак – МАГ

12:00ч. Тича- Заря 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама