Трима са почетните граждани на Павликени тази година

09:19, 03 юли 15 / Култура 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима са почетните граждани на Павликени. Званието получават самодейна актриса Венетка Борисова, бизнесдамата и творец Петранка Новосад и доктор Никола Христов. С едностранен плакет беше удостоен д-р Спиридон Борисов. 

„Градът посреща 72-та си годишнина с оптимизъм, вяра и смелост да мечтае за бъдеще на проспериращ български град”, каза в своето слово инж.Емануил Манолов. „Благодарение на усилията на всички нас, сплотени и единни в действията си, Павликени се промени много в изминалите години. Със завършването на строителството на обекти като градската пречиствателна станция, спортните обекти, социалните центрове за деца, общинските пътища, ремонта на Летния театър, аз вярвам, че сме на прав път да постигнем нашата цел да имаме благоустроен, уютен и сигурен общ дом“, каза още градоначалникът. 

Отличията на обявените за почетни граждани връчи кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов. Самодейната актрина Венетка Борисова благодари на съгражданите си за получения плакет.Бизнесдамата и творец Петранка Новосад каза в словото си, че е родена в Павликени една година след обявяването му за град. „Тук получих първите уроци по родолюбие и трудолюбие. Тук започнаха и първите трепети на любовта ми, която ме събра с моя съпруг Йосиф Новосад“, разказа г-жа Новосад.

Неврологът Никола Христов се обърна към градоначалника с благодарност за подкрепата за общинската болница и закупуването на нов томограф. Той благодари на своите колеги в МБАЛ-Павликени за грижите им за здравето на жителите на града.

Наградени са и учители от Павликени. За тях се разказва в есето "Любов за учителя" на Милена Георгиева, което е наградена със специалната награда от Канадско-българския културен център "Зорница" в техния конкурс. Педагозите Кина Сиракова, Григор Неделчев и Лилия Йорданова получиха почетни грамоти от Общината.

С постановление на Министерски съвет с номер 72 от 29 юни 1943г. Павликени е обявен за град, а Павликенската селска община се признава за градска община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама