Доброволци в Българене се организират в нощен обход

09:20, 03 юли 15 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Списък на жители от село Българене, които да бъдат организирани в нощен обход е съставен след проведена вчера среща с участието на директора на ОД на МВР-Плевен, старши комисар Венцислав Катинов.

Участие в срещата са взели кметът на селото Симеонка Мусакова, зам.-кметът на Община Левски Радослав Йорданов и служители на полицейското уптравление в Левски, както и жители на населеното място.

Повод за срещата е било обсъждането на мерки за справяне с битовата престъпност и подобряване на взаимодействието при опазване на обществения ред,информират от пресцентъра на ОД на МВР-Плевен.

По време на срещата са били засегнати проблемните области – създаване на доброволчески отряди от местни жители и дежурства в тъмната част на денонощието за охрана на селото, осигуряване на финансови средства за закупуване и монтиране на камери за видеонаблюдение.

Село Българене е с 840 жители, но в населеното място има необитаеми къщи и се увеличава броят на савмотноживеещите възрастни хора. Началникът на полицейското управление Тунев е пояснил, че са мобилизирани всички служители и техника за превенция и разкриване на извършените през последния месец престъпления.

«Правим всичко необходимо, за да осигурим спокойствието на жителите и за снижаване на престъпността. От тази вечер в селото ще има съвместни патрули от полицейски служители и жандармеристи», е заявил директорът на ОДМВР – Плевен старши комисар Венцислав Катинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама