Хор „Добрич” изнесе концерти в Италия, Франция и Англия

10:02, 03 юли 15 / Култура 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Певците на хор „Добрич” при Общинския младежки център „Захари Стоянов” с диригент Димитър Вангелов се завърнаха от турне в Европа, съобщиха от ОМЦ.

На 17 юни те пяха в град Лаго ди Комо – Италия, пред паметника на Пенчо Славейков. Изявата им на открито събра много зрители – предимно туристи в красивия италиански курорт. На 18 юни хористите реализираха два концерта в град Мо – Франция по покана на кмета Изабел-Никол Коно. Първият концерт бе изнесен пред паметника на  местните герои, участвали във френската съпротива през Втората световна война, а вторият бе в катедралата на град Мо. На събитието присъства целият кметски екип.

На 21 юни добричките изпълнители пяха в Лондон, където също имаха две участия. През деня гостуваха в Посолството на Република България във Великобритания. Бяха посрещнати лично от посланик Константин Димитров и от Светла Дионисиева – директор на Българския културен институт към посолството. Залата на Посолството бе препълнена с българи. След приключването на концертната програма, хористите получиха поздравления от българския посланик и от българската общност в Лондон. Добричлии поднесоха на посланик Димитров поздравителен адрес от кмета на Община град Добрич Детелина Николова и специален подарък -  герба на град Добрич.

Вечерният концерт в град Лондон бе реализиран по покана на „Асоциация за български фолклор и традиции” с председател Марина Иванова. Проявата се състоя в зала с 1000 места. В първата част на концертната програма се изявиха  домакините от ” Асоциация за български фолклор и традиции”, а във втората - хористите на маестро Вангелов.

Турнето на хор „Добрич” бе реализирано с финансовата подкрепа на Община Добрич и на много спомоществователи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама