Педагози от Плевен участваха в работно посещение в Съвета на Европа

10:09, 03 юли 15 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
15 педагози и тримa ромски медиатора от ЦДГ 12 „Ралица“, ОДЗ 4 „Първи Юни“, ОДЗ 6 „Незабравка“, ЦДГ „Вит“, с. Дисевица и ОДЗ „Девети Май“, гр. Славяново са предвставили Община Плевен по време на работно посещение в Съвета на Европа в Страсбург, информират от пресцентъра на местната управа.

Визитата е била част от дейностите по проект „Подпомагане подготовката за училище

на деца в уязвимо положение във възрастовата група от 3 до 6 години, чрез подобряване достъпа до качествени предучилищни образователни и социални дейности за бедните деца и децата в неравностойно положение на територията на община Плевен”. Tой е финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.

В сграда „Агора", в която се помещава Европейската комисия срещу расизма и нетолерантността, са се събрали представителите на Бенефициентите по проекти, финансирани по Компонент 1 и 2 на Програма BG06 „Деца и младежи в риск“.

Бил е представен напредъкът по всеки проект, обменени идеи и опит, проведени обучения по надграждане на капацитет и проведени множество дискусии в областта на толерантността и преодоляване на мултикултурните различия.

Проектът на Община Плевен е получил висока оценка.

Щандът на проекта е привлякъл вниманието на всички присъстващи, а представителите на Община Плевен са били активни в протеклите семинари и дискусии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама