Рекорден брой участници в организирания от полицията в Търговище турнир по стрелба

10:35, 03 юли 15 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При голям интерес премина регионалният турнир по стрелба с пистолет за представители на съдебната власт, местното самоуправление и журналисти на стрелбището на Областната дирекция на МВР-Търговище в село Разбойна. Турнирът е традиционен и се организира по случай предстоящия професионален празник на полицията – 5 юли.

Тазгодишното издание  на турнира събра рекорден брой участници – 23-ма, от които 12 мъже и 11 жени, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция. Те се състезаваха в стрелба от 25 м разстояние по гръдна мишена. Съгласно регламента на състезанието всеки от участниците имаше право на 3 пробни и 5 зачетни изстрела.

Класирането бе отделно за мъже и за жени. На рубежа състезателите застанаха по предварително изтеглен жребий за реда си.

В надпреварата се включиха областният управител Светлин Бонев, представители на общините Търговище и Антоново, на Окръжен съд-Търговище, Районен съд-Търговище, Районна прокуратура-Търговище, пресаташета на институции, журналисти.

В оспорваната битка при мъжете с най-добър резултат – 46 точки, се наложи Маргарит Иванов от Окръжен съд-Търговище, следван от Кирил Керев – община Търговище – 41 т., и  журналистът Кольо Колев с 30 т.

При жените със значителна преднина се наложи Бойка Славова от Районна прокуратура-Търговище с 43 т., пред пресаташето на Драматичен театър-Търговище Анета Милева – 16 т., и Мариела Коева от Окръжен съд-Търговище – 15 т.

На победителите и техните подгласници директорът на ОД МВР-Търговище ст. комисар Николай Ненков връчи възпоменателни флагчета.

Днес проявите посветени на празника на полицията продължават със спортна спартакиада за служителите на Областната дирекция в Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама