Рокерската кауза срещу ТИР-ове през почивните дни с все по-голяма подкрепа

11:03, 03 юли 15 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на мото клуб "The Thunders MC Ruse" посветиха специална статуетка и плакет на русенския инженер и конструктор Росен Даскалов, съобшиха от неговия клуб "Русе Кар Моторспорт".

Рокерите са изненадали Даскалов с този жест, като са го посетили в базата му в Русе. Там той работи върху най-новия модел на суперавтомобила Sin R1, който е първия такъв в България и се изработва на родна земя.

Даскалов беше организатор на едно от най-големите събития в града - Писта Русе, а русенските мотористи ежегодно организират Национален Мотосъбор. Двете организации ще си сътрудничат и занапред за развитието на моторспорта в Русе и за да събират всички авто и мото фенове от региона. Те се надяват и да привлекат повече внимание към дейността на клубовете си и към моторспорта в България.

Както вече съобщихме, тази година съборът беше в памет на русенеца Ивайло Андреев. Той загина на пътя Русе - Бяла, в опит да избегне сблъсък с турски ТИР, изпреварващ на завой.

Клубът превърна смъртта му в мисия да се забрани движението на ТИР-ове по основните пътни артерии в страната през почивните дни. Планират се нови протестните действия, включващи мотористи от цялата страна.

Росен Даскалов е заявил подкрепата си за момчетата и е добавил - "Подкрепям Европейската директива, която трябва да се спазва и в България, както се спазва в цяла Европа. Тирове не трябва да се движдат през почивните дни."

Двете организации "The Thunders MC Ruse" и "Русе Кар Моторспорт" изразяват надежда тази мисия да получи по-широк обществен отзвук и управляващите органи да наложат пълна забраната за движение на тежкотоварни камиони през почивните дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама