Ганчо Карабаджаков откри осмия „Диски джаз фест”

11:31, 03 юли 15 / Култура 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В подножието на паметник ”Асеневци” заместник кметът  на община Велико Търново Ганчо Карабаджаков откри осмото издание на „Дикси джаз фест”. "Скъпи приятели, обръщам се към вас без излишни формалности и официозност, защото наистина се чувствам сред приятели и сред хора, с които споделям общи ценности и житейска философия", обърна се зам. кметът на старата столица към изпълнителите и гостите.

"Щастлив съм от факта, че за осми пореден път Община Велико Търново подкрепя провеждането на „Дикси джаз фест". За всички нас това е едно от емблематичните, цветни и емоционални събития на лятото в във Велико Търново. Радостен съм от факта, че концепцията на фестивала се развива и обогатява с нови елементи, които привличат нови почитатели.

Хората, за които усещането за свобода, импровизация и виталността са основни ценности, които са по-важни от костюмите и вратовръзките са приели джаза, като част не просто от музиката, а от своята идентичност. Пожелавам на всички изпълнители успешно представяне", каза още от сцената Ганчо Карабаджаков, а на публиката незабравими преживявания в летните нощи на Велико Търново с най-красивата и вълнуваща музика – джазът, допълни заместник-кметът.

Осмото издание на „Дикси джаз фест” е обогатено и освен обичайните концертни изява и джем сешъни бе експонирана фото изложба, ще се проведат кино лектории, посветени на джаза, както и „Джаз за деца”, който ще бъде представен тази вечер в 17,30 часа в парк "Марно поле".

От 19,30 на сцената пред паметника "Асеневци" своите джазови изпълнения ще поднесе специалният гост във фестивала групата от Турция - "Maden Öktem Ersönmez".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама