Демонстрираха работата на патрулките с камери за празника на МВР в Шумен

11:35, 03 юли 15 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единият от полицейски патрулни автомобили, оборудвани с камера за превишена скорост, бе показан пред сградата на Областната дирекция на МВР в Шумен, а полицаи обясняваха на заинтересованите граждани с какво е оборудван и как действат апаратите в него.

Демонстрацията на авто-патрулният автомобил е част от инициативите по отбелязване на професионалния празник на служителите от Министерството на вътрешните работи – 5 юли. Тази година  Областната дирекция на МВР в Шумен е поставила като акцент пътната безопасност.

Патрулката разполага с радар, свързан с камера, която се задейства, ако автомобилът отсреща е превишил скоростта и го заснема. Мл. автоконтрольор Красимир Велчев обясни, че ефект има, защото много често шофьорите се стряскат само от вида на патрулната кола.

Освен камерата на радара полицейските коли разполагат и с три камери, които записват как протича проверката на автомобил и водач. „Слагам и микрофони, за да се записва и разговорът ни по време на проверката”, разказа още мл. автоконтрольор Вълчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама