Правилата за безопасност през лятото обсъждаха полицаи с деца от с. Писарево

11:40, 03 юли 15 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицейски инспектори от детска педагогическа стая при ОД на МВР – В. Търново и РУ – Г. Оряховица проведоха превантивна беседа с деца от ОУ „Отец Паисий” в с. Писарево, по повод лятната ваканция.

Срещата се проведе в читалището на селото. На нея присъстваха още полицейският инспектор Милен Петров при РУ – Г. Оряховица и Иван Стоянов, психолог към Превантивен център по наркоманиите към Община В. Търново.

Засегнати бяха теми относно безопасните игри навън, включващи спазване на правилата за движение и каране на колело на безопасни места, както и забраната за къпане в неохраняеми водоеми.

Разяснени бяха опасностите, които дебнат децата и в интернет пространството, както и вредата от наркотичните вещества. Особено внимание бе отделено и на случаите, в които трябва да се използва тел. 112.

Срещата е организирана по идея на ръководството на ОДМВР – В. Търново. Такива срещи ще бъдат проведени и в други общини в област В. Търново. Идеята е да се заостри вниманието на подрастващите към евентуални опасности, които биха могли да помрачат ваканцията им и да ги накара да бъдат по-предпазливи в игрите си. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама