Служителите от ОД на МВР– Русе отбелязаха професионалния си празник /снимки/

12:09, 03 юли 15 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По традиция беше проведена официална церемония пред монумента на Признателността към поколенията служители, посветили живота си в служба на обществото, намиращ се пред сградата на ОДМВР– Русе. Сформира се представително униформено подразделение и имаше тържествено поднасяне на венци и цветя.

След церемонията пред сградата се проведе тържествено събрание на служителите от ОДМВР- Русе по случай професионалния празник и 136 години от създаването на вътрешното ведомство. В навечерието на професионалния празник на МВР – 5 юли, в сградата на ОДМВР е подредена изложба “Заедно за сигурност и спокойствие”.

В нея са включени наградени и селектирани творби, от над 270 карикатури на 112 автора от 36 страни, участвали в проведения през 2009 г. Международен конкурс за карикатура, който е организиран от ОДМВР– Русе. Тази година Министерството на вътрешните работи на Република България навършва 136 години от създаването си.

На 5 юли 1879 година, с Указ №1 на Княз Александър Батемберг, е създадено Министерството на вътрешните дела. През същата година е създадена и местната структура на министерството - Окръжната полицейска инспекция - Русе.

От 1992 г. 5 юли– датата на създаването на Министерството на вътрешните работи на България се чества като официален професионален празник на хората, работещи във вътрешното ведомство. Обявен е с Решение 79 на Министерския съвет от 28 февруари 1992 г. Празникът не се празнува през периода 1945-1992г. и по предложение на Националния полицейски синдикат през 1992 г. традицията се възобновява.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама