Ялчън Расим: Ще работя за сигурна обществена среда

12:26, 03 юли 15 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Изграждането на модерна институция, която да е в услуга на обществото ще е основната цел в работата ми като директор на Областната дирекция на МВР в Шумен, обяви днес на пресконференция Ялчън Расим. Според него трябва да се върне доверието на гражданите в институцията и да се осигури сигурна обществена среда.

“Искам всеки жител на Шуменска област да си ляга вечер спокоен, децата да отиват спокойно на училище и родителите им да не се притесняват”, допълни новият полицейски шеф.

По-конкретни мерки за работата си, той ще набележи когато излязат шестмесечните анализи за дейността на районните управления в областта.

От началото на годината досега има спад на престъпността,  регистрирани са 984 криминални престъпления, с 83 по-малко в сравнение със същия период на миналата година, отчете директорът.

Най-много са кражбите – 380, грабежите са 15 и в сравнение с миналата година са се увеличили двойно. Четири от тях вече са разкрити, за периода са регистрирани 37 телефонни измами.

Увеличили са се пътно-транспортните произшествия като от началото на годината са станали 471 ПТП, а за същия период на 2014 г. – 451. За шестмесечието са регистрирани 184 икономически престъпления, при 226 в предходната година за времето от януари до юни.

Намаляването на катастрофите ще е вторият приоритет в работата на новият ръководител на полицейската дирекция. Целта е да не се допускат нарушения по Закона за движение по пътищата.

Засега не се предвиждат кадрови смени в дирекцията, обяви Расим. Освободеният от него пост – директор на Районното управление в Каолиново в момента е поет от инспектор Здравко Спасов, съобщиха от пресцентъра на полицията.

При представянето си днес Расим обяви, че на спечеления от него конкурс за поста се е явил и досегашният шеф на дирекцията Илиян Николов.

Новият полицейски директор е в системата на МВР от 2003 г., започнал е като разузнавач в полицейското управление в Каолиново. През годините е заемал различни длъжности, бил е началник на Районното управление в Каолиново и в Нови пазар. Многократно е награждаван с благодарности и писмени похвали за работата си. През 2008 година за висок професионализъм и разкриване на тежко криминално престъпление е награден с обявяване на благодарност от Главния комисар на МВР. През 2012 година е награден с писмена похвала от директора на ОД на МВР- Шумен.

Расим е завършил турска филология в Шуменския университет, бил е учител по физкултура в училище “П.Волов” в село Тъкач. През 1999 г. станал кмет на родното си село Наум, но не довършил докрай мандата си, защото започнал работа в РУ на МВР в Каолиново.

45-годишният полицейски началник е зодия Овен, роден е на 7 април 1970 г. Семеен е с едно дете, синът му е студент по архитектура в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама