Д-р Кръстев: Искаме реален договор и ясни правила

13:24, 03 юли 15 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Искаме реален договор с ясни параметри от началото до края; бюджет, определен от нормативната база; реализирани доплащания чрез фондовете и отговорност на институциите." Това заяви председателят на Регионалната лекарска колегия д-р Георги Кръстев след провелия се в Пловдив форум на лекари по повод здравната реформа, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg.

Доктор Кръстев сравни Националния рамков договор с идеалния модел на семейни взаимоотношения.

"В момента, в който прозвучи Менделсон и се сложат подписите, единият гледа да настъпи другия. Така с нормативни хватки, наредби, приложения, инструкции се подменя философията на договора", коментира той.

"Нашата идея е договорът да бъде точно такъв, какъвто се представя, а не както винаги е било – проект за договор", поясни д-р Кръстев.

"Здравната реформа има редица неясноти, които трябва да бъдат разрешени. Къде, кога, кой и какво ще прави, какви са социално значимите заболявания, които ще се включват и как ще се случват нещата практически? Напоследък е модерно да се говори за здравната реформа, но ние не сме прекалено обнадеждени какво ще се случи, защото нещата се променят ежедневно с голяма динамика", коментираха представители на пациентски организации, присъствали на срещата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама