Отложиха за септември делото за хондата-убиец и таксито /снимки/

13:36, 03 юли 15 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Адвокат блокира до септември делото за зверската катастрофа станала на Гергьовден миналата година на кръстовището-убиец както го наричат хасковлии на бул. „Раковски” и „ул.Дунав”. При инцидента тогава загина 57-годишната Павлина Сталева, която пътувала в такси. Жълтата кола бе ударена при ляв завой от летящата по булеварда към центъра Хонда, а експертите определиха скоростта й на 117 километра в час.

Подсъдими по делото са 22-годишният Кристиян Колев, който бе зад волана на Хонда-та и Пламен Кочев, таксиметровият шофьор, който е извършил забранената за това място маневра – ляв завой.

Днес стана ясно, че адвокатът на Пламен Кочев е ангажиран по друг казус в Окръжен съд Хасково, което накара съдия Миглена Тянкова да не даде ход на наказателното дело. През септември ще има предварително изслушване на страните.

3-членният съдебен състав не прие искането на адвоката на частните обвинители делото да се прекрати, а обвинителният акт да се върне за преработка на прокуратурата.

Обвинителят Дарина Славова се противопостави на искането и се аргументира, че има двама обвиняеми и няма как Пламен Кочев да отговаря за щети, които сам е причинил. Според прокуратурата таксиджията е отнел предимството на летящата по булеварда Хонда и се явява съпричинител на катастрофата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама