Задържаха апаши, върлували в община Гулянци

14:11, 03 юли 15 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След активни оперативни действия криминалисти от Гулянци са установили извършителите на три кражби в общината, информират от пресцентъра на МВР.

Действията по разследваното започнали след постъпили жалби от жители на града и с. Крета. По данни на трима тъжители, в края на юни от имотите им били откраднати винкели, тръби, ламарина, готварски печки на твърдо гориво, мостов кабел,  циркуляр с трифазен ел.мотор, корпус за парно на твърдо гориво и др. вещи.

Всички кражби били извършени след взломяване на входните врати или преодоляване на телени огради. На 1 юли криминалистите предприели претърсване в частни домове и в пункт за изкупуване на черни и цветни метали на територията на община Гулянци.

Те открили откраднатите вещи в имотите на двама мъже на 34 и 24 години. Задържаните са привлечени  в  качеството на обвиняеми.

С прокурорско постановление срокът им за задържане е удължен до 72 часа. Внесено е искане за  налагане на постоянна мярка "задържане под стража". Продължава работа по документиране на престъплението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама