Избират фирми за обследванията на одобрените за саниране блокове в Добрич

14:17, 03 юли 15 25 520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предстои кметът на Добрич Детелина Николова да подпише последните три споразумения със сдружения на собственици по националнвата програма за саниране, които вече са парафирани от Българската банка за развитие и областния управител. Така техният брой ще стане 30, съобщи Живка Митева - началник отдел „Инфраструктура и околна среда" в Община Добрич.

Блоковете са в кварталите „Балик“, „Дружба“, „Русия“, „Строител“, както и по улиците „Максим Горки“, „Марин Дринов“, „Емона“, „Трети март“, „Кирил и Методий“, „Абрит“, „Кубадин“ и „Добричка епопея“.

Предстои да бъдат определени фирмите, които ще извършват обследванията на сградите. В ход е процедурата за избор на изпълнител за обследване за установяване на техническите характеристики. Следва да се отворят ценовите оферти на фирмите, които кандидатстват.

Обявена е обществена поръчка и за обследване за енергийна ефективност. Предстои да се определи и изпълнител за ремонтните работи, като очакванията са те да започнат най-рано през пролетта на следващата година.

В Общината са регистрирани общо 47 сдружения на собствениците,  които кандидатстват по програмата за саниране. Живка Митева припомни, че бяха променени условията за участие в националната програма. Вече има възможност и сгради, където няма 100 процента съгласие на собствениците, да се включат.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама