Глобяват за семки на стадиона в Стара Загора

14:30, 03 юли 15 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 20 до 100 лева глоба ще плащат старозагорци, които плюят обелки от семки на стадиона или на улицата. Толкова е и санкцията за продавачите.  Ако семките се предлагат от еднолични търговци или фирми,  глобата е 100 до 500 лв.

Това гласят разпоредбите на новата Наредба за управление на отпадъците и за опазване на чистотата на територията на общината, приета на последната общинска сесия.

Според чл.63 т. 2 от нея се забранява продажбата на открито на небелени семки, ядки и замърсяването на обществени места (места за отдих, спорт, учебни заведения, детски ясли, градини и други), с остатъци от тях.

Според старозагорци само с налагане на санкции ще могат да се озаптят мургавите продавачи най-вече на слънчогледови семки, които окупират стадиона под Аязмото, преди всяко спортно състезание.

„Не е редно ремонтирания стадион да бъде замърсяван толкова грозно. На мач запалянковците плюят семки на земята и не само замърсяват обилно, ами често и обелките падат на гърба на предните зрители”, обясниха  редовни посетители на спортното съоръжение. Според тях не е нормално на европейски шампионати, на които стадиона е вече домакин, да се виждат подобни ситуации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама