Първокласници от Разград със сребро от международно математическо състезание

14:39, 03 юли 15 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима първокласници от ОУ „Васил Левски” в Разград се представиха отлично на международно състезание по математика и взеха сребърния медал, съобщиха от ръководството на учебното заведение.

Една точка не достигна на Неда Миленова и Николай Ролев от І „Б” клас и Пресиян Деянов от І „В” клас, да грабнат първото място на Втория международен турнир „Математика без граници”, който се проведе на 1 и 2 юли в Несебър.

Отборът на първокласниците с ръководител госпожа Лидия Горчева се класира втори в състезание с 224 отбора от Азърбайджан, Беларус, България, Казахстан, Китай, Мексико, Русия, Турция и Узбекистан. Първата година в училище се оказа много успешна за най-малките математици в училището.

В турнира в Несебър участваха общо 865 деца от 9 държави на възраст от І до XII клас. Училище „Васил Левски” се включи с надпреварата на младите математици с общо 23 участници от I до VI клас.Само по 1-2 точки не достигнаха на останалите отбори за медали, а в индивидуалното класиране разградските състезатели завоюваха 4 и 5 място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама