Арабски каналджия от Швеция превеждал нелегални емигранти през Дунав мост

14:39, 03 юли 15 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Каналджия от арабски произход, но постоянно пребиваващ в Швеция, е осъден от Русенския районен съд. Това е станало, защото на 24 юни 2015 г. той е заловен на ГКПП „Дунав мост“ при опит да преведе през границата от България в Румъния нелегални емигранти.

В публикуването на сайта на Районния съд споразумение, което закононарушителят сключил с прокуратурата, е скрит броят им, но е посочето, че става дума за едно пълнолетно лице и две или повече непълнолетни под 16-годишна възраст. Всички те са с неустановена самоличност, е вписано още в споразумението. Нарушителите на границата били превозвани в „Мерцедес Бенц“ с шведска регистрация.

На каналджията бил назначен преводач от арабски език, за когото ще платят българските данъкоплатци, но за разлика от повечето подсъдими в неговата ситуация, той ползвал услугите на упълномощен адвокат, а не на служебно назначен.

В споразумението, което било подписано, след като мъжът се признал за виновен, е договорено наказанието му – 2 години условно, с 4 изпитателен срок, както и 2 000 лева глоба. Автомобилът се отнема в полза на държавата, тъй като е послужил за извършване на престъплението.

Възпитателната работа с осъдения през изпитателния срок на присъдата му е възложена на полицейските служители от Главна дирекция "Миграция" при Министерството на вътрешните работи на Република България. От наказанието му се приспада времето, през което е бил задържан. Той ще трябва да плати и разноските по делото.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама