Областната дирекция на полицията отбеляза професионалния си празник

14:41, 03 юли 15 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областната дирекция на МВР в Сливен тържествено отбеляза 136 години от създаването на Министерството на вътрешните работи. Церемонията се състоя  на площад „Хаджи Димитър” в Сливен в присъствието на Негова Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий, народния представител Янко Янков, кмета на град Сливен инж.Кольо Милев, областния управител Димитър Сяров,  представители на съдебната власт, държавни институции и общински съветници.

На 5 юли Министерството отбелязва своя професионален празник. На тази дата през 1879 г. Княз Александър Батенберг подписва Указ №1 за създаване на Министерство на вътрешните дела и назначава Тодор Бурмов за министър.  От 1992 г. 05 юли - датата на създаването на Министерството на вътрешните работи е официален празник на служителите от вътрешното ведомство.

Днес тържествено беше приет строя от директора на ОД  на МВР-Сливен старши комисар Чавдар Божурски. Програмата продължи с приветствие към служителите на МВР, гостите и гражданите. Празнично слово произнесе и сливенският митрополит Иоаникий. Тържествената част завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и с демонстрация на „Специализираното тактическо звено за бързи действия” към ОД на МВР-Сливен.

В залата на ДНА беше проведено тържествено събрание, където бяха връчени награди от Министъра на вътрешните работи, Главния секретар на МВР, директора на ОДМВР-Сливен, началник РУМВР-Сливен и началници сектори в ОДМВР-Сливен.

Трима служители на ОДМВР-Сливен получиха Почетен знак ІІІ-степен от Министъра на вътрешните работи. Служител на РУМВР-Нова Загора е награден с обявяване на благодарност и парична награда също от  Министъра на вътрешните работи.

Двама служители на ОДМВР-Сливен са наградени с обявяване на благодарност и парична награда от Главния секретар на МВР.

182 служители получават награди писмена похвала от Директор ОДМВР-Сливен, Началник РУМВР-Сливен и началници сектори в ОДМВР-Сливен.

На тържественото събрание пред служители на дирекцията и гости старши комисар Чавдар Божурски отбеляза, че на база обобщени резултати от извършено отчитане на ефективността от работата на всички областни дирекции в страната, от началото на 2015 гадина, ОД на МВР-Сливен е с най-добри комплексни показатели. Най-висок процент на разкриваемост на регистрираните престъпления.

Бяха връчени наградите „Полицай на месеца”, което е съвместна инициатива на ОД на МВР-Сливен и Община Сливен. Победителите са излъчват в анкета сред журналистите в града под сините камъни.

Купи и медали получиха класиралите се на първите три места в спорните турнири по футбол, стрелба и тенис на маса, които се провеждат всяка година за празника на МВР-5 юли. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама