Русенски митничари заловиха големи количества цигари за Германия

14:52, 03 юли 15 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Превозни средства със специално пригодени тайници транспортират цигари в търговски количества за Германия, разкриха русенски митничари. Само за ден с помощта на ренгтеновите системи, митническите инспектори на ГКПП-Дунав мост засякоха два идентични случая в два товарни автомобила. Трафикантите са опитвали да пренесат общо 2 300 кутии цигари от различни марки, всичките с акцизен бандерол.

В първия случай автомобилът е с великотърновска регистрация. В хода на проверката митническите инспектори забелязали, че между носещите греди на товарния автомобил е монтиран резервоар, като от двете му страни са поставени плоскости. При демонтиране в предната част на платформата са забелязани нарочно направени кухини. Изграденият тайник се оказал с широчина 1 метър и дължина 2 метра. От него митничарите извадили 1 650 кутии с цигари от марките „Karelia Slims" „Marlboro Gold", „Marlboro" и „Dunhill".

Другият трафикант на цигари, оборудван с тайници, е пътувал с микробус със силистренски регистрационен номер, теглещ ремарке-платформа с натоварен върху платформата друг автомобил. Между двигателния отсек и купето е открит тайник, в който са били укрити 650 кутии цигари „Davidoff Classic".

На двамата водачи за пренасянето на търговското количество цигари са съставени актове, заради липсата на опростен придружителен документ, а заради тайниците в превозните средства ще им бъде наложена и санкция в размер на 1000 лева за всеки от тях. При повторно залавяне на автомобилите с тайници, законът предвижда конфискация на превозното средство.

Припомняме, че от 1 януари 2014 г. Германия наложи ограничения за граждани на България, Румъния, Унгария, Литва и Латвия, а от 31 юли 2014 г. и за Хърватия, които могат да внасят на територията на страната до 300 къса (15 кутии) цигари за лична употреба, вместо до тогава действащия лимит, който разрешаваше до 800 къса. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама