Дигата на река Сазлийка вече е напълно готова

14:55, 03 юли 15 25 563 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дигата на река Сазлийка, която се скъса през декември м. г. наводни Гълъбово и спря електрозахранването, вече готова. Това стана ясно на среща между областния управител инж. Георги Ранов и кмета на община Гълъбово Николай Тонев.

Припомняме, че скъсването на дигата доведе до наводнение на подстанцията, която захранва с електричество град Гълъбово и района. С помощта на тежка техника тя бе изградена отново. Вследствие на обилни валежи и изпускане на язовири на 8 март т.г. нивото на р. Сазлийка се вдигна и водата отново проби дигата.

Сега Николай Тонев информира, че съоръжението вече е напълно готово, предприети са и всички необходими мерки за предотвратяване на евентуални щети при проливни дъждове.

Група работници пък ще започне от утре почистването на корита и дерета на територията на общината.

Областният управител пък се ангажира да съдейства за отваряне на център за регистрация на моторни превозни средства в Гълъбово. Сградата на центъра е вече готова и изцяло оборудвана. Необходимо е само разрешение да започне работа.

Кметът и областният управител разговаряха и за проекти с европейски средства, които се осъществяват на територията на община Гълъбово.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама