ВТУ започва нова акция по приема на студенти

15:01, 03 юли 15 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 6-ти до 12 юли ще се проведе кампанията „Стани студент по първото си желание сега”, съобщи ръководството на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Кампанията предвижда Университета да се свържи с кандидатите, коити са заявили първо желание и те да бъдат поканение да се запишат, уточниха от  ректорския екип.

„Ще се свържем с кандидатите, които са посочили определени специалности на първо желание и ще ги поканим да се запишат. Става дума за специалностите, за които кандидатите са приблизително колкото обявените места”, обясни заместник-ректорът по учебната дейност проф. Стоян Буров.

Така кандидатите ще бъдат поканени да се запишат, а за останалите места се разчита да бъдат попълнени при съответните класирания.

„Важно е да променим стратегията по набиране на студенти.  Не можем по старите правила да очакваме, че студентите задължително трябва да дойдат във ВТУ. Те трябва да бъдат поканени по подобаващ начин. Студентите са по-малко.

Надявам се да дойдат повече качествени кандидати, защото е крайно време да не се залага на количествени показатели, а да се обръща внимание на качеството на обучението”, посочи ректорът на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама