Търсят убиец на куче в Раднево

15:04, 03 юли 15 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура Раднево образува досъдебно производство за смъртта на куче, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив.

То е срещу  неизвестен извършител по чл. 325 Б от Наказателния кодекс за проява на жестокост на гръбначно животно, от което е причинена смъртта му.

На 2 юли т.г. е получен сигнал от 45-годишна жена, че е намерила трупа на кучето си в кладенец в двора на къща в град Раднево.

При извършения оглед е установено, че по трупа на животното, в областта на шията, има наранявания от огнестрелно оръжие.

При разследването станало ясно, че собственикът на кладенеца, където е намерено кучето,  няма отношение към убийството му, нито притежава оръжие.  Според собственичката на четириногото  Радостина Д., то се изгубило около 28 юни.

В хода на разледването вече са извършени претърсвания и огледи на различни адреси в квартала. Търси се ловната пушка, с която е гръмнато кучето. Разпитани са и съседи. Тъй като собственичката не могла да посочи породата на жертвата, е назначена и ветеринарно-медицинска експертиза затова.

Срокът за разследването е двумесечен, уточниха от Прокуратурата. Ако извършителят бъде открит и осъден, той може да получи затвор до 3 години и глоба до 5 хиляди лева заради причинена смърт на гръбначно животно.

Радневци пък припомнят, че преди година мъж получил 6-месечна условна присъда с 3-години изпитателен срок заради това, че стрелял по котка. Макар че животното било само ранено, стрелецът се разделил с пушката си, която била иззета по нареждане на съда. Бил осъден да плати и лечението на котката, на стойност 380 лева. 

 

  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама