Поставиха пейки в градинката около църквата „Св. Димитър“

15:49, 03 юли 15 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пейки в градинката около църквата „Св. Димитър” има и те се поставят в рамките на проекта „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони“. Предстои и монтиране на стена за скално катерене на мястото на съборената барака, северозападно от църквата, обяви  кметът Кольо Милев.с.

Той съобщи, че спестената сума по проекта за ремонт на ларгото е 11 774.05 лева. До 31 декември ще стане цялостното разплащане и приключването на проекта. По него има предвидени и 200 000 лв за допълнителен обект - реконструкция на северната част на площад „Хаджи Димитър”, пространството пред сградата на Сливенска митрополия.

Общината организира допълнителни групи по поддръжката. Едната група, ангажирана в дейността, е от озеленителното дружество, а другата - от общината. Има организация и за отстраняване на повреди по време на експлоатацията в гаранционните срокове. Работи се по поддържането на фонтаните. В центъра ще се монтират и допълнителни кошчета за боклук.

Предстои да се подменят повредените гранитни павета и настилките от бившето кино „Българка” до сградата на НТС, които не са в обхвата на проекта „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони“. Ремонтът ще започне след 15 юли, увери заместник-кметът Иван Манчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама