БСП определи кандидат за кмет на община "Родопи"

16:09, 03 юли 15 / Политика 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Павел Михаилов е кандидатът на БСП за кмет на община "Родопи". Кандидатурата му бе подкрепена единодушно на заседание на общинската конференция на левицата, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Павел Михайлов е на 41 годишни, завършил е право в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". В момента е ръководител на групата общински съветници на БСП в община Родопи.

"БСП ще настоява за прилагане на ефективни политики в полза на мнозинството от жителите", така Михайлов представи вижданията на социалистите за управление на общината.

"Подобряване на инфраструктурата, картотекиране на междуселищната пътна мрежа, рестарт на спрените проекти за водоснабдяване и канализация, както и редица промени в социалната и образователна инфраструктура ще са част от приоритетите ни", допълни той.

БСП ще настоява 50% от разходите за детска градина и домашен социален патронаж да бъдат съфинансирани от общинския бюджет. Ще иска и да се създаде резервен фонд за подпомагане на малките училища и читалища.

За да може и общността да се чувства ангажирана с проблемите на всяко населено място, социалистите предлагат създаването на обществени съвети, които да имат реални правомощия за контрол върху дейността на общинските служби.

Конференцията утвърди още номинираните кандидати за кметове на села от общината и листа общински съветници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама