Президентът с награда “Европейска личност на годината”

16:18, 03 юли 15 / Политика 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Европейските държави са изправени пред избор и трябва да вземат вярното решение дали да се ръководят в своите отношения от върховенството на закона, или да разчитат, както и в миналото, на политика, мотивирана от интереси”. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който беше удостоен днес в Сараево с отличието „Европейска личност на годината в Югоизточна и Централна Европа” за 2015 г.

Най-голямата европейска регионална награда българският държавен глава получи за своите „изключителни заслуги за стабилизиране и подобряване на отношенията между европейските държави и особено между съседите на Балканите“.

Международното регионално жури в Босна и Херцеговина връчва престижната награда на личности, които са допринесли за развитието както на своята държава, така и на региона на Югоизточна и Централна Европа.

„Всяка държава и всяка нация на Балканите може и трябва да даде своя принос за постигането на нашата обща цел – утвърждаването на Югоизточна Европа като регион на мир, икономически растеж и споделени демократични ценности“, подчерта държавният глава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама